De K(p)racht van Empathie

Volgens Wikipedia is empathie een ander woord voor inlevingsvermogen: de kunde of vaardigheid om je in te leven in de gevoelens van anderen. Het woord is afgeleid van het Griekse woord ἐμπάθεια (empatheia) of invoelen. Als je echt empathie toont, ben je in staat om je (oordeelloos) in te leven in de ander. Daarvoor heb je verschillende vaardigheden nodig:
* goed luisteren (zowel verbaal als non-verbaal)
* de juiste vragen stellen
* samenvatten

Empathie tonen is lastiger dan je denkt en is niet vanzelfsprekend. Het gaat vaak mis. Dat komt doordat we allemaal de natuurlijke neiging hebben om autobiografisch of sympathisch te reageren op anderen. Ieder mens interpreteert en beoordeelt de signalen van buitenaf op basis van eigen ervaringen en motieven. Misschien herken je jezelf in deze voorbeelden:
Legt iemand me een probleem voor, dan heb ik de neiging om meteen met een oplossing te komen.
Ik stel vragen vanuit ons eigen referentiekader: “Waarom doe je dat zo?”
Ik geef vaak meteen een interpretatie van hetgeen ik hoorde: “Wat je zegt komt vast doordat……”

We reageren met een oordeel, instemming of afwijzing, waarin je eigen mening duidelijk naar voren komt. In sommige communicatietrainingen wordt dit zelfs aangeleerd: bevestig wat je hoort door aan te geven: “U heeft helemaal gelijk!”


Praktisch
We starten stipt om 9u en we ronden af tegen 16u. 
Data: zaterdag 22 juli 2017
Prijs: €195 (+ btw voor zelfstandigen en bedrijven - KMO portefeuille mogelijk)
Inbegrepen: begeleiding, koffie, thee, water, tussendoortje en werkmapje.
Min. 4 deelnemers, max. 8
Locatie: Beernem 

* Er wordt minstens 1 oefening met paarden gedaan. Gelieve aangepaste kledij te voorzien.Datum: 22/07/17
Uur: 9:00 - 16:00
Locatie: Beernem
Prijs: 195


Meer info?

Contactgegevens

Adres
Caroline De Vos
Rietstraat 14 te 8730 Beernem

Elcaro BVBA 
BTW BE0809 364 832
Bank Argenta IBAN BE78 9731 0851 9186

Contactgegevens
caroline@verschil.eu
0496/50 28 58

WAT ZEGGEN MENSEN?

VerSchil

Ik volgde in december de workshop 'Verbindende communicatie'. De theorie werd duidelijk uitgelegd met dagdagelijkse voorbeelden, de praktijkoefeningen waren cases uit ons eigen leven. Het enthousiasme van Caroline werkt aanstekelijk om de verbindende communicatie toe te passen.

Er was ook begrip voor de struikelmomenten en vrijblijvende tips om het aan te pakken. Ik vond de openheid tijdens de workshop heel belangrijk en boeiend want het nodigde me uit om te delen en om alles uit de workshop te halen wat ik nodig had.

Karlien

Mijn ervaring voelde als een totaalconcept: uiterst rijke en diepe inhoud, theorie vloeiend en afgewisseld met praktijk in combinatie met een zorgzame begeleiding op alle gebied!

Stephanie

Ik heb enorm genoten van mijn opleiding 'coaching met paarden'. Het was leuk om in een kleine groep te werken. Zo werd ik als deelnemer niet over het hoofd gezien en had ik alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en open te stellen voor de groep. De cursus was leuk en interessant, maar heel intensief om te volgen.

Caroline was niet alleen onze trainer die les gaf maar had ook tijd voor een babbeltje of een grapje. Haar manier van werken sluit nauw aan bij mijn karakter, namelijk een rustige, kalme maar toch doordachte manier. Ik heb heel veel geleerd van haar alsook van de mededeelnemers.

Melanie