Onze diensten

Onze diensten

VerSchil, centrum voor training, coaching en begeleiding met paarden dat jou opnieuw met jezelf en met anderen wil verbinden. We zijn ervan overtuigd dat de manier waarop je communiceert, zowel met jezelf als met anderen, mee je levenskwaliteit bepaalt. Ons doel? Jou inspireren en begeleiden naar die betere levenskwaliteit.

Hiervoor zetten we volgende methodieken in:

Coaching met paarden
Je wordt begeleid met ondersteuning van paarden. VerSchil kiest hier bewust voor omdat paarden over verschillende eigenschappen beschikken die hen goede partners maken bij coaching.
Paarden zijn vluchtdieren. Ze reageren alert op wat er in het ‘hier-en-nu’ gebeurt. Wat ons veel kan leren over mindfulness. Evengoed zijn paarden ook kuddedieren, ze hebben natuurlijk leiderschap en samenwerking nodig om te overleven. Wanneer paarden met mensen in contact komen, reageren ze vaak in functie van hoe mensen zich gedragen en voelen ten opzichte van hen. Paarden hebben de gave om jouw gevoelens aan te voelen en zo op de best passende manier te reageren.
Paarden zijn eerlijke dieren. Ze reageren onmiddellijk op de prikkels die ze ontvangen. Via hun lichaamstaal zullen ze feedback geven op die prikkels. Zo komen onderliggende patronen aan het oppervlak te liggen. Het geeft ons de mogelijkheid om het gebrek aan overeenstemming in denken, voelen en doen te ontdekken en vanuit deze bevindingen kunnen we dan aan de slag om jou verder te coachen.

Verbindende communicatie
Communicatie is één van de bouwstenen van onze maatschappij, hier bewust mee omgaan is geen overbodige luxe. Het startpunt: goed beseffen wat er met en tijdens het communiceren gebeurt. Met deze kennis zijn we in staat om onze communicatie effectiever te maken. We gaan hierbij werken aan ons spreken, luisteren én onze empathische vaardigheden. Wanneer we deze drie elementen op een harmonieuze manier samenbrengen zal de boodschap op de best mogelijke manier overgebracht worden. Een ander aspect van verbindende communicatie is het begrijpen en leren omgaan met onze eigen gevoelens, de behoeften die daaruit voortvloeien en hoe deze richting geven aan ons leven en onze doelen.

Acceptance & commitment therapy
We maken ook gebruik van verschillende tools uit ACT, één van de nieuwere vormen van gedragstherapie. Deze therapie heeft als doel “een waardevol leven te leiden”. Dit is voor iedereen anders. Je wil leven op een manier dat je er energie van krijgt en daar helpt deze therapie bij. Iedereen ondervindt ongemakkelijke pijn of ongemakken in zijn of haar leven, het is een kunst om hiermee te leren omgaan en het te zien als een deel van ons leven zonder dat het ons onderuit haalt. ACT maakt gebruik van verschillende technieken waaronder metaforen, ervaringsgerichte oefeningen en mindfulnessmeditatie.

Relaxatiecoaching
Als je in balans bent, is relaxatie een natuurlijk gegeven. Maar wanneer er te veel spanningen de kop op steken, is het heel wat lastiger om opnieuw de rust te vinden. Wij helpen dan om je technieken aan te leren zodat jij jezelf opnieuw tot rust kan brengen.
We zien vaak dat mensen langdurige momenten van stress en spanning hebben doorgemaakt voor ze besluiten om begeleiding in te schakelen. Het is belangrijk dat deze langdurige spanningen eerst worden aangepakt voordat deze sessies kunnen doorgaan.

Contactgegevens

Adres
Caroline De Vos
Rietstraat 14 te 8730 Beernem

Elcaro BVBA 
BTW BE0809 364 832
Bank Argenta IBAN BE78 9731 0851 9186

Contactgegevens
caroline@verschil.eu
0496/50 28 58

WAT ZEGGEN MENSEN?

VerSchil

Ik volgde in december de workshop 'Verbindende communicatie'. De theorie werd duidelijk uitgelegd met dagdagelijkse voorbeelden, de praktijkoefeningen waren cases uit ons eigen leven. Het enthousiasme van Caroline werkt aanstekelijk om de verbindende communicatie toe te passen.

Er was ook begrip voor de struikelmomenten en vrijblijvende tips om het aan te pakken. Ik vond de openheid tijdens de workshop heel belangrijk en boeiend want het nodigde me uit om te delen en om alles uit de workshop te halen wat ik nodig had.

Karlien

Mijn ervaring voelde als een totaalconcept: uiterst rijke en diepe inhoud, theorie vloeiend en afgewisseld met praktijk in combinatie met een zorgzame begeleiding op alle gebied!

Stephanie

Ik heb enorm genoten van mijn opleiding 'coaching met paarden'. Het was leuk om in een kleine groep te werken. Zo werd ik als deelnemer niet over het hoofd gezien en had ik alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en open te stellen voor de groep. De cursus was leuk en interessant, maar heel intensief om te volgen.

Caroline was niet alleen onze trainer die les gaf maar had ook tijd voor een babbeltje of een grapje. Haar manier van werken sluit nauw aan bij mijn karakter, namelijk een rustige, kalme maar toch doordachte manier. Ik heb heel veel geleerd van haar alsook van de mededeelnemers.

Melanie