Een training bij Verschil

Verschil specialiseert zich in het geven van trainingen rond communicatie en persoonlijk groei. We bieden verschillende soorten trainingen aan en we zoeken steeds het format dat het best bij jou past. Heel vaak bestaan opleidingen voornamelijk uit theorie. Onze ervaring leert dat theorie alleen meestal niet genoeg is. We starten hier wel mee om een bepaald kader te schetsen, maar daarna focussen we ons volledig op jouw gevoelens en behoeften. Ons vertrekpunt is steeds jouw persoonlijkheid en de doelen die jij nastreeft. Jouw ervaringen zullen deel uitmaken van de training. 

Tijdens veel trainingen bij Verschil, word je bijgestaan door paarden. Paarden zijn eerlijke dieren en helpen bij het brengen van inzichten. Momenteel werken we met drie paarden tijdens de trainingen: Beau, Sterre en SeeStar. Deze paarden hebben geen speciale training genoten en net daarom zijn zij zo puur en natuurlijk. Hun reacties vormen dan ook erg zuivere feedback. 
Tijdens de eerste dag van een training leren we elkaar kennen. We brengen nog geen oefeningen of theorie, maar we gaan wel op zoek naar een antwoord op de vragen: “wie ben ik?” en “wie zijn wij als groep?”. Je kunt deze werkwijze het best vergelijken met teambuilding. Aangezien de trainingen vertrekken vanuit jouw gevoelens en behoeften, is het zo belangrijk om de groep te leren kennen. Dit alles gebeurt op een voor jou veilige manier.

De trainingen bestaan uit een combinatie van variaties op basisoefeningen, met een eigen twist, en inspiratie uit opleidingen die onze coach, Caroline, volgde. Zoals eerder al aangehaald, zijn onze paarden een essentieel onderdeel van de training. Daarnaast gebruikt Caroline nog andere tools, bijvoorbeeld: uit ACT en relaxatie coaching. 

Je kunt een keuze maken uit volgende opleidingen, trainingen en workshops: 

  • Coachen en begeleiden met de ondersteuning van paarden
  • Verdiepingsopleiding - teams en groepen coachen en begeleiden
  • Basistraining Verbindend Communiceren met de ondersteuning van paarden
  • Verdiepingstraining VC en oefendagen
  • Kennismakingsworkshop 
  • De kracht van empathie 
  • Over zelfeigenaarschap en authentiek leiderschap

Heb je meer vragen? Aarzel niet om ons een mailtje te sturen!  Meer info?

Contactgegevens

Adres
Caroline De Vos
Rietstraat 14 te 8730 Beernem

Elcaro BVBA 
BTW BE0809 364 832
Bank Argenta IBAN BE78 9731 0851 9186

Contactgegevens
caroline@verschil.eu
0496/50 28 58

WAT ZEGGEN MENSEN?

VerSchil

Ik volgde in december de workshop 'Verbindende communicatie'. De theorie werd duidelijk uitgelegd met dagdagelijkse voorbeelden, de praktijkoefeningen waren cases uit ons eigen leven. Het enthousiasme van Caroline werkt aanstekelijk om de verbindende communicatie toe te passen.

Er was ook begrip voor de struikelmomenten en vrijblijvende tips om het aan te pakken. Ik vond de openheid tijdens de workshop heel belangrijk en boeiend want het nodigde me uit om te delen en om alles uit de workshop te halen wat ik nodig had.

Karlien

Mijn ervaring voelde als een totaalconcept: uiterst rijke en diepe inhoud, theorie vloeiend en afgewisseld met praktijk in combinatie met een zorgzame begeleiding op alle gebied!

Stephanie

Ik heb enorm genoten van mijn opleiding 'coaching met paarden'. Het was leuk om in een kleine groep te werken. Zo werd ik als deelnemer niet over het hoofd gezien en had ik alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en open te stellen voor de groep. De cursus was leuk en interessant, maar heel intensief om te volgen.

Caroline was niet alleen onze trainer die les gaf maar had ook tijd voor een babbeltje of een grapje. Haar manier van werken sluit nauw aan bij mijn karakter, namelijk een rustige, kalme maar toch doordachte manier. Ik heb heel veel geleerd van haar alsook van de mededeelnemers.

Melanie